Család

Falhoz vágta, bántalmazta, zaklatta élettársát, mire az ügyészség közvetítőhöz küldte őket

A férfi kérésére és a nő beleegyezésével döntöttek a közvetítői eljárás mellett.

Személyi szabadság megsértése és egyéb bűncselekmények miatt közvetítői eljárásra utalta a Győri Járási és Nyomozó Ügyészség egy győri férfinak az ügyét, aki féltékenysége miatt rendszeresen bántalmazta az élettársát – olvasható az ügyészség honlapján.

A 31 éves férfi 2016 tavaszán például a vállára véve vitte ki élettársát egy győri szórakozóhelyről, mivel a nő még nem akart hazamenni. Ezután a férfi hazavitte őt, otthonukban belökdöste a szobába, bezárta a lakás ajtaját, elvette tőle a kulcsait és a mobiltelefonját is, majd szidalmazni kezdte, s végül a falhoz vágta. Mikor a nő menekülni próbált, a férfi felemelte és a kanapéra dobta, zúzódásos sérüléseket okozva ezzel, majd bevitte őt a hálószobába, rádobta az ágyra, és másnap reggelig nem engedte ki.

A nő másnap elköltözött otthonról. A pár később többször is kibékült, majd újra összeveszett, de többé nem költöztek össze.

A következő, tettlegességig fajuló féltékenységi epizódra 2017 nyarán került sor. Ekkor a férfi előzetes bejelentés nélkül átment a barátnőjéhez, ahol felháborodott azon, hogy a nő mással telefonál. Szidalmazni kezdte barátnőjét, majd beráncigálta őt a hálószobába. A nőnek többször is sikerült elszabadulnia a férfitól, de az újra és újra visszavitte őt a szobába. Végül a nő eljutott a bejárati ajtóig, ahol a szomszéd észrevette, mi történik. Ekkor a férfi hazament.

A férfi ezután sem hagyott fel békülési terveivel, négy hónapon keresztül napi rendszerességgel küldött kézzel írt és elektronikus leveleket a nőnek. 

Az ügyészség a férfival szemben két rendbeli személyi szabadság megsértése bűntette és minősített zaklatás vétsége miatt miatt indult bűnügyben a férfi kérése és beismerő vallomása alapján – a nő beleegyezésével – az eljárás felfüggesztése mellett közvetítői eljárásra utalásról döntött.

Ez azt jelenti, hogy ha a közvetítői eljárás eredményeképp a férfi és a nő megegyezik, és a férfi a bűncselekmény következményeit jóváteszi, az ügyészség megszünteti az eljárást.

Kiemelt kép: iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top