Család

Kidobták az autista kisfiút és édesanyját a vendéglőből

Mert „túl hangos volt” a gyerek.

Kayla Lucas egy 28 éves walesi édesanya, akinek 4 éves fia, Frankie autizmussal él. A kisfiú állapota a mindennapokban is épp elég nehézséget okoz számukra, ám most egy helyi vendéglőből is kidobták őket, miután egyes vendégek panaszkodni kezdtek a szerintük túl hangos kisfiúra.

Ez nem óvoda!

– közölte az egyik pincér az anyukával. Kayla azonban hiába próbálta elmagyarázni a személyzetnek, hogy Frankie nem rossz, csupán autista, ők nem tágítottak – írja a Mirror.

Az anyuka elmondása szerint barátokkal voltak, és Frankie valóban túlpörgött egy kicsit, annyira jól érezte magát. Emiatt sikoltozni, kiabálni kezdett. Kayla megpróbálta kordában tartani őt, de a személyzet nagyon hamar elvesztette a türelmét.

Az emberek megbámultak minket. Szerintem nem értik meg, milyen az autizmus. Fontos lenne, hogy tájékozottabbak legyünk. Úgy érzem, nem mehetünk sehová a fiam állapota miatt, és hogy az emberek nem értik meg, miért kiabál. Pedig ez nem hiszti, ez az állapotával jár

– mondta, majd hozzátette: nem először fordult elő velük ilyen eset.

A Mirror megkeresésére a vendéglő tulajdonosa is nyilatkozott az ügyben. Ő továbbra is kitart amellett, hogy a kis családot jogosan küldték el. Elmondása szerint a kisfiú fel-alá rohangált, és nagy zajt csapott, emiatt több vendég is panaszkodott. Neki pedig az üzletre is gondolnia kell, más vendégek érdekeit is figyelembe kell vennie – tette hozzá.

Mum 'forced to leave pub' after customers complained about her autistic son

A mother says she was forced to leave a pub after diners complained her autistic son was screaming too loudly. Kayla Lucas, 28, says she was told by a barman 'this isn't a nursery' after complaints about four-year-old son Frankie's behaviour. The young mother said her son had been playing with friends at the Markets Tavern in Brecon, mid-Wales.

Címképünk illusztráció (iStock)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top