Család

Ennyi pénzért segítenek a csalók a brit állampolgársági vizsgán

A Brexit miatt egyre többen jelentkeznek a tesztre, a csalók pedig busás összegért segítenek átmenni a vizsgán.

Jelentős összeg fejében csalók segítenek átmenni a brit állampolgársági vizsgán a külföldieknek. Akár 2000 fontot, azaz 720 ezer forintot is elkérnek azért, hogy valaki biztosan átmenjen a teszten – derítette ki a BBC.

A csalók egy vezeték nélküli, bluetooth-os fülhallgatót adnak a vizsgázónak. Így hallják, ahogy bent felolvassák a kérdéseket, majd meg is adnak minden választ.

Bár a vizsgázókat elvileg szigorúan ellenőrzik, a BBC munkatársa gond nélkül bevitte a fülhallgatót. Senki sem ellenőrizte, és nem kérték a digitális eszközök leadását sem.

A Life in the UK elnevezésű teszten a brit állampolgárságra vágyók ötöde elbukik. A vizsgán Nagy-Britannia jogszabályairól, történelméről és társadalmáról kell számot adni. A 24 kérdésből legalább 18-ra kell helyesen válaszolni.

A vizsgára jelentkezők száma az elmúlt évben 32 százalékkal nőtt, mivel egyre többen aggódnak, hogy mi lesz velük a Brexit után.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top