Család

5 jel, hogy készen állsz egy párkapcsolatra

Az első és legfontosabb párkapcsolatod az önmagaddal való kapcsolat. Minden más csak ez után következik.

Ha eddig listákat gyártottál, hogy milyen legyen a nagy ő, minden energiádat párkeresésre fordítottad, és éjjelente a párnádba zokogtál, hogy miért nincs még párod, akkor nem állsz még készen arra, hogy egy egészséges párkapcsolatod legyen. A szakértők szerint a következő 5 dolog kell ahhoz, hogy tényleg felnőtt és normális kapcsolatot találj.

1. Hasonló gondolkodású emberek vonzódnak hozzád

Amikor szereted és elfogadod magad, akkor automatikusan a hozzád hasonló embereket fogod vonzani, egyszerűen azért, mert nem rejted el az igazi énedet senki elől. Olyan férfi jöhet ebben az állapotodban az életedbe, aki elérhető, nem szeretőt akar tartani, nem akar leigázni, hanem tényleg az egészséges párkapcsolatot keresi melletted.

2. Kerek egész az életed egyedül

Nem arra vársz, hogy majd egy párkapcsolattól boldog leszel, nem érzed azt, hogy kevesebb lennél, csak mert nincs párod. Szeretnél párkapcsolatban élni, de nem azért, mert nem kerek a világod nélküle, hanem mert vágysz arra, hogy megoszd egy arra méltó emberrel az életedet.

párkapcsolat önszeretet elfogadás

Képünk illusztráció – Forrás: Unsplash/Becca Tapert

3. Nem akarod, hogy valaki megmentsen

A párkapcsolat számodra nem azt jelenti már, hogy a benned tátongó ürességet be akarod tölteni valakivel, nincs szükséged arra, hogy bárki megmentsen önmagadtól vagy az unalomtól. Az igazi intimitás alapja az önszeretet és önelfogadás, ami nem fér össze  az áldozatszereppel.

4. Kidobtad a listádat

Nem hordozod magadban a listát, hogy milyennek kellene lennie az igazinak, tele elvárásokkal és kötelező tulajdonságokkal. Egyszerűen csak szeretnél szeretni egy olyan embert, akit csodálatosnak tartasz.

5. Továbbléptél az előző kapcsolatodon

Maradt benned harag az exeddel kapcsolatban, vagy képes voltál elengedni az előző kapcsolatodat? Csak akkor vágj bele egy új kapcsolatba, ha már tényleg továbbléptél. Ha nem tudod elfogadni azt, aki vagy, és ahol tartasz, akkor itt az ideje, hogy változtass, és rátalálj az igazi énedre, amivel egy egészséges kapcsolatot tudsz majd kialakítani.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top