Család

Így csalják meg a férfiak a nőket

A közhely, miszerint minden férfi hűtlen, természetesen nem igaz, de ha mégis megcsalásra kerül a sor, vajon miért teszik a férfiak? És mit gondolnak saját magukról utána?

Olyan véleményeket is hallhattunk már, hogy a monogámia intézménye miatt kényszerülnek rá a férfiak, hogy megcsalják a nőket, mert számukra a szex olyan alapvető szükséglet, amit nem lehet elnyomni egy feleség kedvéért. Ennél azért jóval többet kellene kinézni férfi embertársainkból, mert nem csupán ösztönlények, akik képtelenek gondolkodni, ha egy jó nőt látnak, úgyhogy nyugodtan feltehetjük a kérdést megcsalás esetén, hogy mi vihette rá a férfit, hogy egy másik nő karjai közé vesse magát.

A következő férfiak névtelenül és végtelenül őszintén mesélték el a saját hűtlenségüket. Van köztük olyan, aki kicsit sem bánja a tettét, és olyan is, aki igyekszik jobb emberré válni a megcsalás miatt.

1. Bűntudat nélkül

„Nagyon nehezen beszélek erről, nyolc éve nős vagyok, három gyerekünk van, imádom a családomat. Rettenetesen untam a munkámat, ezzel kezdődtek a problémák. Egy kolléganőmmel összebarátkoztunk, sokat hülyéskedtünk, csak hogy elüssük az időt munka közben, ez vezetett oda, hogy flörtölés és végül szex lett belőle. Nagyon gyorsan történt az egész, mielőtt még észbe kaptam volna, már a kocsiban szexeltünk munka előtt, üzleti utakat találtunk ki, üres irodákban kaptuk el egymást.

Nem igazán volt lelkifurdalásom egészen a múlt hónapig, amikor a feleségemet mellrákkal diagnosztizálták. Akkor hirtelen a világ minden bűntudata a nyakamba szakadt. Jelenleg kórházban van a feleségem, én pedig nem tudom, hogyan mondjam el neki, hogy megcsaltam. Tudom, hogy borzalmas ember vagyok, és ezt nagyon elszúrtam. Azt hiszem, segítségre van szükségem.”

2. Mély megbánás

„Mindennap itt kísért a saját hűtlenségem. Úgy érzem, hogy arcon köptem a saját szerencsémet, és fájdalmat okoztam egy olyan embernek, aki törődött velem. Valószínűleg soha többé nem lesz ilyen jó párkapcsolatom, ezek után nem is érdemlem meg. De az biztos, ha még egyszer esélyt kapok a szerelemre, nem leszek ilyen felelőtlen, hogy eldobjam egy kósza numera kedvéért.”

megcsalás férfiak vallomás

Képünk illusztráció. Forrás: Unsplash/Simeon Jacobson

3. Kényszeres hűtlenség

„A legtöbb párkapcsolatban megcsaltam a páromat, 8 éve járok terápiára, ahol kiderült, hogy valószínűleg a saját önutalátom vezet oda mindig, hogy hűtlen legyek. Úgy érzem, nem érdemlem meg, hogy valaki szeressen és elfogadjon, amit a gyerekkoromra vezethetünk vissza. A párkapcsolatokat mindig átmeneti állapotnak kezeltem, pedig mindegyik évekig tartott. Mivel elég jó pasi vagyok, ezért sokszor kínálkoznak fel nekem a nők, amit nehezen tudok visszautasítani. És minden megcsalás után gyűlölöm magam. Általában olyan párkapcsolatokat választottam, amikben rossz volt nekem: megcsal a barátnőm, nem tudunk kommunikálni, bizonytalan a nő önmagában…

Aztán találkoztam álmaim nőjével. Annyira beleszerettem, hogy mindenki mást kizártam, eszembe sem jutott megcsalni, de kiderült, hogy ő viszont hűtlen volt hozzám. Le sem tudom írni, mennyire fájdalmas élmény volt, a poklot jártam meg. A terápia segített, hogy újra önmagam legyek, jobban értékeljem magamat, és találjak egy olyan nőt, aki tökéletes számomra. Néha még ma is érzem a kényszert, hogy megcsaljam, de visszatart az, hogy nem akarom bántani a páromat. Ilyenkor mindig nagyon büszke vagyok magamra, és úgy érzem tőle, hogy mégiscsak megérdemlem, hogy szeressenek.”

4. Aki szeretőt tart

„Már jó ideje szeretőt tartok, hetente egyszer-kétszer felmegyek hozzá munka után, és jól érezzük magunkat. Utána egy gyors zuhany, szemcsepp, és megyek haza a feleségemhez. Szerintem mindketten elég boldogok mellettem, amiatt pedig nem aggódom, hogy a szeretőm csak magának akarna, és elárulná a feleségemnek a viszonyunkat. Persze tudom, hogy morálisan erősen megkérdőjelezhető, amit csinálok, de ez az egy életem van, én így élvezem.”

5. Az álmodozó

„Néha azon kapom magam, hogy arról álmodozom, hogy másik nővel vagyok, nem a feleségemmel. Annyira vágyom rá, hogy csak erre tudok gondolni, pedig a világ legjobb felesége az enyém, semmi gond nincs vele, én vagyok rosszul bekötve. A legjobb barátom szerint ez normális, ami rosszabbá teszi a helyzetet, mert ettől csak még jobban meg akarom csalni a feleségemet. El kellene emiatt válnom?”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top