Család

Idén is lesz Mackófesztivál az állatkertben

Péntektől vasárnapig családi programokkal és látványetetésekkel várják a látogatókat a Fővárosi Állat- és Növénykertben.

Családi programokkal és látványetetésekkel várja látogatóit a Fővárosi Állat- és Növénykert a péntektől vasárnapig tartó Mackófesztiválon – írja az MTI. A mackójelmezben vagy játék mackóval érkező gyerekek ezen a három napon jelképes, 200 forintos jeggyel látogathatják az állatkertet.

Fotó: MTI / Szigetváry Zsolt

A medvéknél – ideértve a nagy testű fajokat és kisebb termetű, távoli rokonaikat is – mindhárom nap látványetetésekkel várják a nagyközönséget. A vörös macskamedvéknél, azaz a kis pandáknál 9.30-kor, a barnamedve-kifutónál 10-kor, az ormányosmedvéknél 10.30-kor, a jegesmedvéknél (és az oroszlánfókáknál) pedig 11-kor kezdődik a látványetetés. Utóbbi helyszínen 11.30-kor játékos jegesmedve-orvoslási bemutatót is tartanak.

Fotó: MTI / Kovács Attila

A Nagyszikla belsejében, a Varázshegy bemutatótereiben további programok várják a családokat. Lesz mesekoncert, zenés bábelőadás, „macipofi” arcfestés, és persze a medvék világáról is sok érdekeset lehet majd megtudni játékos formában. Egy izgalmas állatbemutató keretében pedig a mosómedvével, az ormányosmedvével és a mézmedveként is emlegetett farksodróval ismerkedhet meg a közönség.

Fotó: MTI / Szigetváry Zsolt

A 2009 óta minden évben megrendezett Mackófesztivál apropója a február 2-ához, illetve a medvék árnyékához kapcsolódó néphagyomány. A népi időjóslás szerint ugyanis ha ezen a napon szép idő van (és árnyéka van a medvének), akkor a tél még sokáig tart, ha viszont borult az idő (azaz a medve nem látja meg az árnyékát), akkor a telet hamarosan felváltja a tavaszias időjárás. Az elmúlt évek statisztikái alapján persze a jóslat nem mindig vált be: mindenesetre az állatkertben szombat délelőtt 10 órakor medveárnyék-észlelést is tartanak, hogy meglessék, van-e árnyéka a medvének.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top