Család

61 évig kereste, végül 81 évesen találta meg az anyját egy árvaházban felnőtt nő

Az anyja még él, a 104. évét tapossa.

Eileen Macken egy írországi, dublini árvaházban nőtt fel. 19 éves kora óta kereste a szüleit és más rokonait, mert nem ismert közülük senkit. Több mint hatvan éven át próbált rokonai nyomára bukkanni, sikertelenül. Végül akkor történt fordulat az ügyben, mikor tavaly egy ír rádióban beszélt a kutatásról.

Nem sokkal később egy génkutató jelentkezett Mackennél, és felajánlotta a segítségét. Végül rajta keresztül bukkant a nyomára egy idős nőnek, aki régóta kap kórházi kezelést, az adatai alapján pedig az anyjaként azonosították be. Macken telefonon is beszélt az anyjával, de azt mondta, nem értették jól egymást, mert egyikük sem hall túl jól. Az idős nő most azt mondja, szeretne személyesen is találkozni az anyjával, ez viszont nem lesz egyszerű, mert anyja a tengerentúlon él, és 103 éves múlt.

Az anyjával együtt két, hetvenes éveiben járó féltestvérének is nyomára akadt. Macken egyébként férjnél van, több gyereke is született.

(Mirror)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top