Család

3 kérdés, mielőtt válás után újra randizni mész

Csak azért, mert elváltál, nem kell eltemetni magad élve, van remény egy új párkapcsolatra. Ám mielőtt belevetnéd magad a randizásba, érdemes a következő három kérdést feltenni magadnak.

Carmelia Ray 20 éve dolgozik a társkereső szakmában, úgyhogy ha valaki, akkor ő aztán tudja, hogyan lesz sikeres a randizás válás után. Azt javasolja, hogy mielőtt letöltenéd bármelyik randizós appot, gondold át, hogy lélekben mennyire készültél fel a párkeresésre.

1. Van saját helyed, ahova elvonulhatsz?

Nem olyan evidens ez az első lépés, sokan választják azt a megoldást válás után, hogy anyagi szempontok vagy a gyerekek miatt egy fedél alatt élnek továbbra is. Ez pedig elég nagy akadálya lehet egy új párkapcsolatnak, ha tényleg valami igazit keresel, nem csak egyéjszakás kalandokat.

randi válás után

Képünk illusztráció – Forrás: Unsplash/Tim Foster

2. Tényleg továbbléptél?

Mielőtt randizni kezdesz, nézz magadba mélyen, hogy tényleg sikerült-e már túllépni a szakításon. Nincs itt az ideje egy új párkapcsolatnak, ha még nem múltak el belőled a sérelmek, és még túl sok energiát fektetsz az ex iránt táplált – pozitív vagy negatív – érzelmekbe. Adj magadnak időt a gyógyulásra, egészen addig, amíg jól nem érzed magad a bőrödben a válással együtt is.

3. Mennyi előítélet van benned?

Attól még, hogy megcsalt a párod, nem minden férfi hűtlen disznó, és nem minden nő csábító riherongy. Könnyű beleesni abba a hibába, hogy a téged ért sérelmekből általános érvényű következtetéseket vonsz le, pedig ezzel csak akadályozod egy új, friss párkapcsolat kialakulását. Számolj le az előítéleteiddel inkább, mert máskülönben csak a hibát fogod keresni az új párodban.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top