Család

Elképesztő rekordot futott a brutális ultramaratonon egy kisgyermekes anya

Jasmin Paris még szoptat, futás közben is fejt anyatejet. Tizenkét órával javította meg a 429 kilométeres terep-ultramaraton eddigi legjobb idejét, ő az első nő, aki nyerni tudott a versenyen.

Elképesztő rekordot futott a Spine Race nevű brit terep-ultramaratonon egy kisgyermekes anya – írja a BBC híre alapján a 444.hu. A skót Jasmin Paris 12 órával javította meg az eddigi legjobb időt, ő az első nő, aki nyerni tudott ezen a versenyen.

Fotó: YANNBB

A 35 éves nő 83 óra, 12 perc és 23 másodperc alatt futotta le a Derbyshire-től a skót határig tartó, 429 kilométeres távot. Utólag brutálisnak nevezte a versenyt: nem csoda, hiszen a futók a táv kétharmadát sötétben teszik meg, és maguk cipelik a felszereléseiket is.

Paris egy 14 hónapos kislány édesanyja. Fagyasztott le ugyan indulás előtt anyatejet a kicsi számára, de az emlőgyulladás elkerülése miatt futás közben is fejt tejet.

Paris azt mondta, az első éjszaka volt a legnehezebb számára, mert távol volt a lányától, de ahogy haladt előre, egyre jobban érezte magát. A kislány nagyon meglepődött, amikor meglátta a célba befutó anyukáját, a verseny után el sem akart mozdulni mellőle, mert attól félt, hogy megint magára hagyja.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top