Család

A szülők miniatűr, kulcstartóra való másolataival segít a gyerekek szorongásán egy anyuka

Az anyuka először saját magát festette meg, hogy 5 éves kisfia „magával vihesse” őt az oviba.

Debbie Lynn Rutkowski és kisfia, Nathan között különösen szoros kapocs húzódik. A 39 éves, New York-i anyuka először tehetetlen volt, mikor 5 éves kisfiát elöntötte a szorongás az óvoda megkezdése miatt, de aztán zseniális ötlettel rukkolt elő.

Festett egy apró fabábut, ami a fiát rá emlékezteti, és a nadrágzsebéhez kötve küldte el oviba. Az ötlet bevált: Nathan, mivel egész nap érezte anyukája jelenlétét, sokkal könnyebben legyőzte a szorongást

Azóta Debbie létrehozta a Pocket People nevű márkát, melynek keretében megrendelésre fest a szülőkre vagy rokonokra emlékeztető kis bábukat azoknak a gyerekeknek, akik szeparációs szorongással, a szüleik válásával vagy éppen gyásszal küzdenek. Az elmúlt években már több mint 500 megrendelése érkezett. „Fantasztikus, hogy egy ilyen apróság mekkora hatással van a gyerekekre!” – mondja az anyuka, akihez rengeteg köszönőlevél érkezik. 

storytender

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top