Család

Sítáborozó magyar gyerekeket mentettek Ausztriában

Hat napig vesztegeltek a szállásukon a hó miatt. Az elmúlt napokban leesett rengeteg hó több magyart is foglyul ejtett Ausztriában.

Magyarok is a hóban rekedtek Ausztria több területén. A präbichli síterepről a tűzoltók speciális konvojjal kísértek le egy magyar sítáborozó diákcsoportot, mert 6 napja ott vesztegeltek a hó miatt – számolt be az RTL Klub.

Tirolban is rengeteg hó esett, még a tetőről is lapátolják a havat. Tirol környékén négyes fokozatú lavinaveszély van (az ötös skálán), a hegyek felé vezető utakat lezárták, és a völgyben futó főutat is bármelyik pillanatban lezárhatják. A következő napokban pedig ismét havazás várható.

Hó borít egy érkezőket köszöntő táblát az ausztriai Filzmoos határában 2019. január 8-án. Ausztria több tartományában nagy a lavinaveszély az utóbbi napokban lehullott, jelentős mennyiségű hó miatt (MTI/EPA/Christian Bruna)

Egy stájerországi, hochkari szállodában dolgozó magyar nőt a személyzet többi tagjával és néhány vendéggel 3 napra temetett be a hó. A hóréteg akkora volt, hogy csaknem az első emeletig felért. Végül tegnap szabadították ki őket, és speciális mentőkonvojjal tudtak hazamenni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top