Család

Az ötvenes nők túl öregek a szerelemhez egy francia író szerint

Áll a bál Franciaországban, miután egy ismert író egy lapnak nyilatkozva kijelentette, hogy ő a „fiatalabb nők testét szereti”.

Úgy tűnik, az 50 éves Yann Moix-nak nem tűnt fel, hogy az elmúlt években mintha tett volna néhány apró lépést a világ a nők szükségtelen tárgyiasítása ellen. A népszerű francia író és tévés személyiség ugyanis nemrég azt nyilatkozta a Marie Claire magazin francia kiadásának, hogy képtelen beleszeretni egy vele egykorú nőbe.

Yann Moix kijelentései nagy vihart kavartak Franciaországban (Fotó: Getty Images)

„Na ne, ne túlozzunk, ez lehetetlen, túl öregek!” – nyilvánult meg mérhetetlen bölcsességről téve tanúbizonyságot a lapnak adott interjúban, hozzátéve, hogy számára az ötvenes nők „láthatatlanok”.

A fiatalabb nők testét kedvelem, ennyi

– folytatta az író. – Egy 25 éves nő teste egészen rendkívüli. Egy 50 éves nő teste egyáltalán nem rendkívüli.”

Az interjú tele van ilyen és ehhez hasonló sarkos kijelentésekkel, Moix azt is elárulta, hogy legszívesebben ázsiai nőkkel, konkrétabban koreai, kínai és japán nőkkel randizik.

„Lehet, hogy szomorú és lealacsonyító ez a nők számára, de az ázsiai típusú nők kellően gazdagok, formásak, és mellettük nem kell szégyenkeznem” – folytatta a szellemi szőnyegbombázást az író.

Yann Moix első regényéért 1996-ban elnyerte a nívós Prix Goncourt irodalmi díjat és a francia akadémia François Mauriacról elnevezett elismerését is. Emellett három filmet rendezett, jelenleg pedig egy népszerű talk show műsorvezetője.

Moix megjegyzései óriási port kavartak a közösségi médiában. Az 52 éves Colombe Shneck írónő Instagram-oldalán egy fotót tett közzé saját fenekéről, a kép alá pedig annyit írt: „íme egy 52 éves nő hátsója. Micsoda egy idióta vagy, nem tudod, mit hagysz ki, te sem, és a szánalmas kis agyad sem”. A képet később vagy ő vagy az Instagram eltávolíthatta, jelenleg ugyanis nem található az írónő oldalán.

Mona Chollet feminista szerző szomorú alaknak nevezte Moix-t, míg Laura Hulley, a párizsi brit nagykövetség munkatársa csak annyit írt: „boldog új évet a szexistáknak!”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top