Család

Közel a határidő: ha nem utalsz holnapig, ugrik az állami támogatás

Péntekig kell befizetni a Babakötvényhez tartozó számlára, különben erre az évre nem lehet igénybe venni az állami támogatást.

Legkésőbb péntek délig kell utalni a Babakötvényhez tartozó Start számlára annak érdekében, hogy az idei évre igénybe lehessen venni az állami támogatást – hívta fel a figyelmet az MTI-hez eljuttatott közleményében a Pénzügyminisztérium. 

A minisztérium tájékoztatásából kiderült: a minden évben az előző évi infláció mértékével plusz három százalékkal, eszerint jelenleg 5,4 százalékkal kamatozó, az éves befizetés tíz százalékáig, maximum 6000 forint értékben állami támogatást élvező, rugalmas kötvény bevezetése óta a szülők, a nagyszülők, illetve más hozzátartozók már több mint 165 ezer Start értékpapírszámlát nyitottak Babakötvényekhez, a megtakarítások állománya pedig idén átlépte az 51 milliárd forintos határt. Ez jelentős, 30 százalékot meghaladó növekedést jelent a tavalyi állományhoz képest.      

Kiemelt kép: Pixabay

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top