Család

Börtönlakók sütik a karácsonyi bejglit az állami gondozott gyerekeknek

A hatszáz darab bejglit már át is adták a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság fővárosi intézményeiben lakó gyermekeknek.

Idén karácsonykor a fogvatartottak sütik a fővárosi állami gondozott gyerekek ünnepi bejglijét – írja a Blikk. A büntetés-végrehajtási szervezet pénteken adta át a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság fővárosi intézményeiben élő gyerekeknek azt a hatszáz darab karácsonyi bejglit, amelyeket a fogvatartottak készítettek nekik.

A süteményeket az Annamajori Mezőgazdasági és Kereskedelmi Kft. ajánlotta fel. A Közép-dunántúli Országos büntetés-végrehajtási Intézet mellett működő kft. az egyik abból a tizenkét állami tulajdonú büntetés-végrehajtási szervezeten belül működő gazdasági társaságból, amely a börtönök önellátásához biztosítja az alapvető élelmiszerek közül a sertés- és marhahúst, a zöldségeket, valamint mintegy 4000 négyzetméteren több mint 300 különféle pékárut állít elő.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top