Család

Hiába multimilliomos, a gyerekei mégis szerény ajándékot kapnak karácsonyra

Megfogadta a multimilliomos apa, aki korábban 20 ezer fontot (7,2 millió forint) költött karácsonyi ajándékokra, hogy idén csak 50 fontot (18 ezer forint) költ ajándékokra, mint ahogyan azt az átlagemberek is teszik.

Matt Fidess 39 éves, ötgyermekes apuka, aki sok időt tölt távol családjától testőr munkája miatt, gyermekeit pedig általában hatalmas ajándékokkal igyekszik kiengesztelni. Minden karácsonykor elhalmozta őket, tavaly például egy pónit vett hároméves kislányának. Tavaly viszont részt vett egy tévéshow-ban, ahol egy náluk sokkal szegényebb családdal élt egy farmon, ami teljesen megváltoztatta a gondolkodásmódját.

Idén például felesége, a 25 éves Moniqe először fogja 40 fontból megoldani a karácsonyi vacsorát a helyi szupermarketből: a korábbiakkal ellentétben most nem felkapott éttermekből rendelik a fogásokat. Elhatározták azt is, hogy gyermekenként „csupán” 50-100 font közé szorítják az ajándékvásárlási összeget.

Matt, aki korábban Michael Jackson testőre is volt, azt mondta: „Nem számít, hogy megtehetnénk, idén nem halmozzuk el a gyerekeket. Több ezret költöttem el korábban úgy, hogy nem gondolkodtam rajta, mert nem volt fontos az életemben. Rájöttem, hogy nem szeretném, hogy a gyerekeim úgy nőjenek fel, hogy nincs rajtuk felelősség; hogy anyagiassá váljanak, és a pénz megszállottjai legyenek.”

Multimillionaire vows to spend just £50 on kids' Christmas presents

A multimillionaire who used to spend £20,000 on Christmas gifts is doing a 'reverse Scrooge' after seeing how the other half live - and is now spending £50 a kid. Matt Fiddes, 39, made his millions with a string of martial arts schools and admits he used to compensate for his long working hours by spoiling his five kids.

Furcsa kijelentés ez egy olyan férfi szájából, aki 12 évvel ezelőtt még egy 130 ezer fontos Ferrarival kocsikáztatta meg a családját. De Matt úgy gondolja, hogy gyermekei sokkal boldogabbak lesznek, ha  kevésbé függenek a tárgyaktól.

Az apa új életszemléletének fényében a gyerekek idén nem kapnak pónit, hanem olyan átlagos dolgok várják majd őket is a fa alatt, mint más, szerényebb körülmények között élő családok gyermekeit. A két legkisebb fiú például Thomas, a gőzmozdony játékokat és Pókember-jelmezeket kapnak, a két középső gyerek oktatójátékokat vagy készpénzt, míg a legidősebb lányuk 400 fontos fényképezőgép helyett be kell, hogy érje egy 100 fontos géppel.

Matt szerencséje, hogy gyermekei nagyon jól vették apjuk pálfordulását, és emiatt rendkívül büszke rájuk.

Metro

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top