Család

Ötmillió forintért eladták volna születendő gyereküket

Egy újságíró kamu hirdetést adott fel, erre jelentkezett a pár. Kétmilliót rögtön az elején kértek volna.

A Pest Megyei Főügyészség emberkereskedelem előkészületének vétsége miatt emelt vádat azzal a férfival és nővel szemben, akik születendő gyermekük örökbe adásáért ötmillió forintot kértek.

Az ügyészség közlése szerint egy újságíró az örökbefogadás kérdéseit érintő riportjához anyagot gyűjtött 2016 és 2017 folyamán, ezért az interneten több apróhirdetést adott fel.

A hirdetések azt tartalmazták, hogy a párjával együtt szeretnének nyílt örökbefogadással kisbabát magukhoz venni, és várják olyan kismama jelentkezését, akinek nincs lehetősége felnevelni a gyermekét, és ilyen módon gondoskodna a baba jövőjéről. Az újságíró ténylegesen nem akart gyermeket örökbe fogadni.

A bűnügy két vádlottja, egy férfi és az élettársa 2018 januárjának első napjaiban olvasta a hirdetést, a nő gyermeket várt. A születendő babát nem akarták megtartani, a terhességet megszakító műtét időpontja is ki volt már tűzve. Eldöntötték, oly módon próbálnak pénzt szerezni, hogy felkeresik a hirdetés feladóját, és több millió forintot kérnek a születendő gyermekük örökbefogadásáért.

A férfi és a nő személyes találkozót beszélt meg a hirdetés feladójával, ahol a férfi előadta, hogy „mindennek ára van”, és azt mondta, hogy ötmillió forintot kérnek a születendő gyermekük örökbe adásáért. Ebből kétmilliót rögtön az elején, a többit hat hónapra elosztva kért. Az újságíró kitért a felajánlás elől.

A nő végül megszakította a terhességét. A vádlottak bűnösségéről a Budapest Környéki Törvényszék dönt.

(Képünk illusztráció.)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top