Család

Kidőlt fa miatt 4 családtagját vesztette el

Még mindig nincs felelőse annak a dombóvári balesetnek, amiben 4 ember halt meg, mikor autójukra rádőlt egy fa. Az életben maradt családtagok nyugtatókon élnek, régi otthonukból elmenekültek az emlékek elől.

Egy negyvenméteres fa zuhant rá egy autóra Dombóváron még júniusban, az autóban utazó 5 ember közül négyen meghaltak. A tragédiának még mindig nincs felelőse. A balesetet csak a 39 éves Éva élte túl egyedül, aki elvesztette férjét, a 42 éves Attilát, kislányát, a 17 éves Evelint, unokáját, az 5 hónapos Hajnalkát és menyét is, a 20 éves Mónikát.

Az öt hónapos kislány édesapja, Attila nem ült az autóban, ezért élte túl a balesetet, de Éva elmondása szerint legszívesebben mindketten utánuk mennének. „Egymás miatt viszont kénytelenek vagyunk kitartani. A gyermekem, Attila a gyönyörű feleségét és pici lányát siratja, én az első unokámat, a férjemet és a kislányomat. Tisztességben éltünk, a legboldogabb időszak várt volna ránk, aminek a lehetőségét egyetlen pillanat örökre elvette tőlünk” – mondta Éva Blikknek.

Elmesélte, hogy a tragédia után nem bírtak régi házukban maradni, ahol minden a családjukra emlékeztette őket, ezért komlói rokonaikhoz költöztek.

„Nekünk már nincs többé karácsony, se ünnep. Nyugtatókon élünk, hogy ne őrüljünk bele a fájdalomba. Szeretnénk Komlón egy szükséglakást, ahol a segítő rokonaink közelében maradhatunk” – mondta Éva, aki csak könnyebb sérüléseket szenvedett, rajta kívül mindenki meghalt az autóban.

A tragédiának a mai napig nincs felelőse. „Jelenleg gondatlanságból elkövetett, többrendbeli emberölés miatt folyik nyomozás – mondta a Blikknek dr. Magyar György, a család ügyvédje. – Egy erdőmérnök szakvéleménye szerint egy laikusnak is látnia kellett volna, hogy életveszélyes a korhadt fa. Ezután földmérő szakértőt kellett bevonni, hogy tisztázza, a dombóvári önkormányzat vagy más a területért illetékes felelős. Pontosan lecentizve mérték ki, hogy az állam a fa helyének tulajdonosa. Ezek után küldtünk levelet a Magyar Nemzeti Vagyonkezelőnek, de meglepő választ kaptunk: nem ismerik el a felelősségüket, így kártérítést sem hajlandóak fizetni” –  mondta dr. Magyar György.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top