Család

11 év után fogadták örökbe a 17 éves lányt

Több mint 4000, nevelőszülőknél eltöltött nap után végre saját családja körében töltheti a karácsonyt egy 17 éves lány, miután egy házaspár örökbe fogadta.

Múlt hónapban az illinois-i, 17 éves Scarlet saját örökbefogadási meghallgatásán együtt ünnepelhetett új családjával, miután a gyámhivatal úgy döntött, helyt ad Patty és Mike örökbefogadási kérelmének, akik úgy döntöttek, befogadják családjukba a fiatal lányt.

Patty és Mike a Good Morning Americának elmondta, hogy eredetileg egy 6–10 éves gyermek örökbefogadását tervezték, de amikor májusban részt vettek egy örökbefogadást intéző szervezet programján, nagyon szimpatikussá vált számukra a 17 éves Scarlet.

Szándéknyilatkozatot küldtek az örökbefogadást Children’s Bureau Inc.-nek, akik elküldték nekik Scarlet háttéranyagát. Patty elmondta, hogy a lány „nagyon durva életet élt”. „Ő a legerősebb ember, akit ismerek, nem tudom, hogy bárki végig tudta volna ezt csinálni. Nem akarom részletesen elmagyarázni, hogy min ment át, de olyan dolgokról van szó, amiket egyetlen gyermeknek sem lenne szabad megtapasztalnia.”

Teen finds forever home after 4,057 days in foster care -- just in time for Christmas

A teenage girl from Indiana has been adopted after being in and out of the foster care system since she was a baby. Last month, 17-year-old Scarlet struck the ceremonial mallet at her own adoption hearing -- making it official that she finally had a forever home, and a family to spend Christmas with.

Az ügyintézés hosszú hónapjai alatt Scarlet és leendő szülei többször is találkoztak. „Egyszer odajött hozzánk, és azt mondta, ti vagytok a kedvenceim” – mesélte Patty.

Végül a gyámhatóság úgy határozott, hogy Patty és Mike megfelelnek, így örökbe fogadhatják Scarletet. Először csak egy e-mailt küldtek, amelyben közölték: „Van egy lányuk!” Majd november 16-án a Grant megyei bíróságon Scarlet 4057, nevelőszülőknél eltöltött nap után hivatalosan is új családot és új vezetéknevet kapott.

„Bárcsak korábban találkoztunk volna, szeretném, ha elfelejtenéd azt a sok rosszat, ami veled történt, és mindent megteszek, hogy mostantól jó legyen neked” – mondta új anyukája a 17 éves lánynak.

Patty reméli, hogy Scarlet története arra ösztönöz majd másokat, hogy nyitottabbak legyenek az idősebb gyermekek örökbefogadására.

ABC News

Képünk illusztráció, forrása: Pixabay

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top