Család

Karjai közül tépték ki a gyerekét a rendőrök – megrázó videó

Az anyának az volt a bűne, hogy 4 óra ácsorgás után leült a földre a szociális központban, ahol nem volt szabad szék.

Megrázó videó került nyilvánosságra egy New York-i letartóztatásról, ahol a rendőrök egy anya karjaiból rángatták ki az egyéves csecsemőjét.

A brooklyni szociális központban lévők eleinte döbbenten nézték a történteket, ám amikor a rendőrök erővel léptek fel, egy emberként hördültek fel, és keltek a fiatal anya védelmére. Közben a nő azt kiabálta, hogy bántják a fiát – számolt be az RTL Klub.

Ekkor már a rendfenntartók is elvesztették a fejüket, egyikőjük egy sokkolóval fenyegette a tömeget. A társai közben ki tudták tépni a gyereket az anyja kezéből.

A 23 éves nő bűne az volt, hogy leült a padlóra. Szerette volna a szociális központba beadni a kisfiát felügyeletre, hogy aznapra el tudjon menni dolgozni. Nem volt szabad ülőhely, és négy óra várakozás után feladta: leült a padlóra.

A biztonsági emberek felszólították, hogy távozzon, ám ő nem volt hajlandó elmenni, mondván senkit sem zavar és nincs útban. Ekkor hívták ki a rendőröket.

Az esetről készült videó hatalmas felháborodást váltott ki Amerikában. A szociális központ biztonsági őreit felfüggesztették, a rendőrök ügyében vizsgálat indult. A New York-i államügyész azt mondta, inkább egy széket kellett volna szerezni a nőnek, mert „szegénynek lenni nem bűn”.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top