Család

15 éves fiú mentette ki családját a tűzből

Hősként ünneplik azt a 15 éves fiút, aki kimentette mozgássérült édesanyját és húgát is az égő családi házból.

Csak a 15 éves Donoven lélekjelenlétén múlt, hogy családja nem égett bent a wisconsini Muskegóban álló családi házukban, amikor az egy éjjel lángra kapott. A hősként ünnepelt fiú mozgássérült édesanyját, vak nagynénjét és húgát is kimentette a lángok közül, sőt még a két macskáért is visszament.

Mike Wojnowski, a helyi tűzoltóság vezetője szerint a tűz Lorri Kurer, az édesanya oxigénpalackjánál keletkezett, amit a nő egy párnával akart elfojtani, de a lángok átterjedtek a párnára, majd a nő ruhájára és pár pillanattal később már az emeletet nyaldosták a lángok.

A 15 éves Donoven nem tétovázott, kerekesszékes édesanyját, vak nagynénjét és húgát is kihozta az égő házból. A fiú ekkor tárcsázta a 911-et, majd még arra is maradt ideje, hogy a család két macskájáért visszamenjen, de azokat nem találta meg.

15-year-old saves disabled mom, and sister and aunt from house fire: 'The kid is a hero. This could've gone real bad, real quick'

A 15-year-old boy led his family to safety when their house went up in flames, and he's being hailed as a hero. Lorri Kurer fell asleep with her kids Sunday night after watching a movie in their Muskego, Wis., home, a Milwaukee Fox affiliate reported.

Wojnowski elmondta, hogy mire kiértek a házhoz, a tűz már a földszinten és az emeleten is tombolt, az épületet nem tudták megmenteni, ami így teljesen leégett. A parancsnok egyetért abban, hogy a fiú hősiessége nélkül a család valószínűleg bent égett volna, azonban arra is figyelmeztetett, hogy ha már egyszer sikerült kijutni egy égő épületből, akkor semmilyen körülmények között nem szabad visszamenni, főleg nem háziállatokért, amik általában először hagyják el az égő épületet.

A hírek szerint a tűzben sem Donovan, sem a húga, sem a nagynénje nem sérült meg, az édesanya viszont másodfokú égési sérülést szenvedett az alkarján, de már őt is kiengedték a kórházból.

A család megsegítésére a GoFundMe oldalon indítottak gyűjtést, ahol eddig már 5000 dollár gyűlt össze.

Yahoo

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top