Család

Karácsonyi csodaországot varázsolt beteg kislányának a kórteremből az odaadó anya

Az ötéves Erin betegsége miatt nem tudott a társaival elutazni Lappföldre, ezért édesanyja úgy döntött, a kórházban építi fel neki a Mikulás birodalmát.

Használt gyógyszeres és injekciós dobozokból, kartonpapírból és sok-sok szeretetből épített karácsonyi csodaországot súlyosan beteg kislányának egy brit anya – írja a Mirror. Helen Sadler azért határozta el, hogy felépíti a Mikulás csodabirodalmát a kórházban, mert az ötéves Erin annyira gyenge volt, hogy nem tudott elutazni barátaival Lappföldre.

Fotók: Helen Sadler / SWNS.com

A 40 éves Helen ügyességének és kreativitásának köszönhetően lenyűgöző fantáziabirodalmat teremtett Erin kórházi szobájában. Az egyik sarokban egy jegesmedvebarlang, a másikban egy befagyott tó fókákkal, a harmadikban pedig egy papírmasé rénszarvas várta a beteg kislányt. A főhelyre a szánkóban ülő hókirálynő került, amelyet a kislány 69 éves nagypapája, Philip készített.

„Erin teljesen odavolt, azt mondta, »Szép munka«. Imádja a kis birodalmát. Annyira büszke rá, hogy még a bejáró szociális munkásokat is körbekalauzolja benne” – mondta a nő.

Az essexi kislány születése óta súlyos vese- és májproblémákkal küzd, ezért élete nagy részét a kórházban töltötte. Szívbetegsége miatt operálni is kellene, de az orvosok szerint túl kockázatos lenne a beavatkozás. „Napi három vérátömlesztést kap, csak hogy átvészelje a napot. Nagyon súlyos állapotban van – mondta a lapnak nyilatkozva az édesanyja. – De amíg élet van, remény is van.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top