Család

Erzsébet-utalvány: lesznek, akik mégis kapnak

Az önkormányzatok saját hatáskörben dönthetik el, milyen karácsonyi támogatást adnak az időseknek és a rászorulóknak.

Bár minden jel arra utal, hogy idén karácsonyra a nyugdíjasok nem kapnak Erzsébet-utalványt a kormánytól, ez nem jelenti azt, hogy máshonnan nem adnak nekik karácsonyi támogatást.

Több önkormányzat ugyanis Erzsébet-utalvánnyal vagy más juttatással segíti az év végén a nyugdíjasokat. Ez nincs minden településen, az önkormányzatok saját rendeletben döntik el, kiket és milyen feltételekkel segítenek – írja a Napi.hu.

Mutatunk néhány példát a karácsonyi támogatásokra az országból:

  • Budakeszin 550 nyugdíjas kap 3 ezer forint értékű Erzsébet-utalványt.
  • Dunaszeg önkormányzata 6 ezer forintot ad szintén utalványban a téli időszak többletköltségeinek csökkentésére a 70 évesnél idősebbeknek.
  • Solymáron szintén a 70 év fölöttieket segítik, ők egységesen 8 ezer forintos karácsonyi támogatást kapnak.

Vannak olyan települések, ahol anyagi helyzettől függ a támogatás:

  • A Bács-Kiskun megyei Tass községben 10 ezer forint jár azoknak a háztartásoknak, ahol az egy főre jutó jövedelem nem haladja meg a 142 500 forintot.
  • Pakson 5 ezer forintos karácsonyi csomaggal segítik azokat a nyugdíjasokat, akiknél az egy főre jutó jövedelem kevesebb, mint 78 ezer forint.

A lap gyűjtése szerint karácsonyi juttatást adnak még a nyugdíjasoknak Dunaújvárosban, Baktalórántházán pedig a nagycsaládosoknak, a gyereküket egyedül nevelőknek, illetve az 55 évnél idősebb nőknek és 60 évnél idősebb férfiaknak jár az év végi segítség.

Piliscsabán, Soroksáron és Hosszúhetényben is kapnak támogatást a rászorulók, Csobánkán pedig a 70 évnél idősebbeket segítik.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top