Család

Félő, hogy idén nem kapnak Erzsébet-utalványt a nyugdíjasok

Tavaly ilyenkor már rég bejelentették az extra juttatást, és a postának is egy hónap kellene a kézbesítésre.

Egyre több jel utal arra, hogy a nyugdíjasok idén karácsonyra nem kapnak Erzsébet-utalványt. Tavaly ilyenkor ugyanis a kormány már régen bejelentette a jó hírt – írja a Napi.hu.

Az elmúlt évben már októberben tudni lehetett, hogy 10 ezer forintos Erzsébet-utalványt kapnak a nyugdíjasok. Az extra juttatásnak végül 2,7 millió ember örülhetett.

Az is arra utalhat, hogy idén elmarad az utalványok kiosztása, hogy a postának már nem lenne ideje kézbesítésre. A Magyar Postának nagyjából egy hónap kellene a feladatra. Tavaly november 26-án kezdte meg a posta a kézbesítést, amely december 20-án zárult le.

A Napi.hu megkérdezte az Emberi Erőforrások Minisztériumát is, számíthatnak-e idén is a nyugdíjasok Erzsébet-utalványra.

A tárca azonban csak annyit válaszolt, hogy ebben az évben két nyugdíjasoknak szóló támogatásról döntött a kormány: húsvétkor 10 ezer forintot kaptak Erzsébet-utalványban, novemberben pedig nyugdíjprémiumot fizettek. A karácsonyi Erzsébet-utalványról azonban nem ejtettek szót.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top