Család

Szakemberhiány miatt hetekre bezár a Honvédkórház koraszülöttcentruma

December 15-én orvoshiány miatt bezárják a Honvédkórház Perinatális Intenzív Centrumát (PIC).

Úgy értesült a HVG, hogy orvoshiány miatt ellehetetlenült a Honvédkórház koraszülöttcentrumának működése, ezért december 15-én bezárják az ország egyik legjobb Perinatális Intenzív Centrumát (PIC). A PIC nem azonos a koraszülött intenzív osztállyal (NIC), előbbiben a különböző méhen belül fejlődési rendellenességekkel, a születés előtti hetekben kialakult fertőzésekkel vagy a születés körüli időszakban fellépő problémákkal született babákat látják el.

MTI Fotó: Mohai Balázs

A lap információi szerint kedd délelőtt válságértekezlet volt a kórházban, ahol a téma az volt, hogyan működhetne tovább az osztály. A HVG úgy tudja, hogy a PIC-centrumból egy év alatt hét szakorvos távozott: felmondásuk oka a megbecsülés hiánya és az alacsony fizetés volt. 

Nádor Csaba, a PIC osztályvezetője jelentős béremelést ígért a dolgozóknak, ám ehhez a Honvédkórház vezetője, Kun Szabó István még nem járult hozzá. A tervek szerint csak két hétre zár be a koraszülöttcentrum, az osztályvezető szerint januárra megoldódik a helyzet.

A Honvéd ellátási területéhez tartozó kismamákat a bezárás alatt a Semmelweis Egyetem női klinikája és a János-kórházban működő PIC fogadja majd.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top