Család

Nem hozzák el a szigetről a megölt misszionárius holttestét

A tiltott indiai szigeten marad a misszionárius holtteste, így döntött az ügyben illetékes tanács.

Az egész világot bejárta az amerikai keresztény hittérítő, John Allen Chau története, akit a világ legelzártabb törzse, az Északi-Szentinel-szigeten élő szentinelézek öltek meg a múlt héten, miután megpróbált a szigetükre lépni, hogy Istenről beszéljen nekik.

John Allen Chau

A hétvégéig úgy volt, hogy az indiai hatóságok megpróbálják visszaszerezni a misszionárius holttestét, ám az ügyben összehívott tanács tagjai, antropológusok, rendőrök és erdészek arra jutottak, hogy letesznek a tervről, és békén hagyják a vad törzset.

„Egy ilyen kutatás veszélybe sodorná a szentinelézeket, és még feleslegesnek is tűnik, mert nem is tudjuk, hol van a holttest. Nem kellene zargatnunk a törzset” – nyilatkozta az egyik tisztviselő.

A 27 éves hittérítő azután tért vissza újra a szigetre, hogy első próbálkozásánál is nyílzáporral fogadta őt a törzs, meg is sebesítették. Ekkor még élve el tudta hagyni a szigetet, de néhány nappal később már nem volt ekkora szerencséje.

IndianExpress

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top