Család

Óriási leépítésre készül az IKEA

Magyarországon is lehetnek elbocsátások. A cég átszervezése azonban új munkahelyeket is teremthet.

A következő években összesen 7500 dolgozóját küldi el az IKEA, jelenleg 160 ezer munkatársa van. Főként a vállalat központi adminisztrációját érinti a leépítés – írja a Hvg.hu.

A svéd bútoripari óriás a cég átalakításával indokolta a tervezett elbocsátásokat. Az elmúlt években ugyanis megpróbálták átszervezni a működésüket, ám emiatt néhány munkát több szervezeti egységben próbálnak elvégezni.

A terv szerint elsősorban az online és a városokon belüli értékesítést erősítenék a jövőben. Ez a következő két évben 11.500 új munkahelyet teremthet, míg az elbocsátások a globális funkciókat és a háttérirodákat érintik.

A folyamatnak Magyarországon is lesz hatása. A hazánkat, Csehországot és Szlovákiát egyesítő régióban az IKEA egyszerűsíti a működését. Így a 3233 állásból 33 szűnhet meg a három országban. Ezek főként háttérirodai pozíciók, ezzel párhuzamosan a cég több tucat új munkahelyet ígér.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top