Család

Csodás adventi naptárak egyszerűen – így válassz

Míg a készen kapható, kincseket rejtő adventi kalendáriumok is nagyszerű ajándékok, a saját készítésűeknek is megvan a maguk varázsa. A közös munkával, saját ízléssel készült naptárak minden otthont hangulatosabbá tesznek. Neked melyik a kedvenced?

Ehhez a mutatós adventi naptárhoz csupán színes, lehetőleg a karácsony színeiben pompázó anyagokra van szükséged, na meg némi varró tudásra, hogy elkészítsd a zsákocskáidat. Egyáltalán nem bonyolult és nagyon szép dísze lehet az ünnepi dekorációnak. 

Ezek a zsákok nemcsak egyszerűek, hanem nagyszerűek is.  Ha nem szereted a hivalkodó darabokat, tökéletes választás lehet ez a fűzér, ami zsákanyagoból készült csomagokba rejti a napi meglepetéseket. 

Ha nem szeretnél varrni, és jól áll a kezedben az olló és a ragasztó, ezt az adventi naptárat neked találták ki. 

Ugyan pepecselős meló, ám a vége lehengerlő. Az apró télapósapkák mindenkit levesznek a lábáról. Néhány kicsi csipesz, némi szőrös anyag, varrótű, vagy ragasztó, és máris kész a valódi mikulásváró adventi naptár. 

Ha szereted a színeket és a csillogást, és imádsz csomagok bontogatni, válaszd ezt az adventi naptárat. Persze ehhez nemcsak a csomagok bontásáért kell rajongani, hanem a csomagulásukért is.

A konyhatündérek kedvenc adventi naptára lehet ez a szívecskés édességhalmaz, a kérdés csupán az, hogy a sütik hogyan őrzik meg a szavatosságukat ilyen hosszan. Valószínűleg sehogy. Érdemes ezért inkább “részletekben” megsütni, néhány naponta vagy hetente.

Újabb papírcsodák, amelyeket akár a gyerekekkel együtt is el lehet készíteni. A piros darabok felbobják a natúr színeket és még ünnepibbé teszik a naptárat.

Mi a közös a norvég mintában és a piros fehér színekben? Az, hogy a karácsonyi hangulat tökéletes kellékei. Ugye?

Újabb csomagolós naptár, ezek a dobozkák azonban szolidabbak. Az egyszerűség gyönyörködtet, főleg ha a változatosságot is belecsempésszük a részletekbe. 

Ha unod a szokványos formákat, hozd le a csillagokat az égről. Lehetnek pöttyösek, kockásak, és csíkosak is, a lényeg, hogy a karácsony színeiben pompázzanak. Valahogy így.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top