Család

Pedofilnak nevezték, mert kilenc éves koráig szoptatta a lányát

A brit édesanya szerint „teljesen természetes dolog” anyatejjel táplálni az idősebb gyerekeket, és hiányozni fog neki a szoptatás.

Kilencéves koráig szoptatta a lányát egy ötvenéves brit anya – írja a The Sun. Sharon Spink szerint ez „teljesen természetes dolog”, és életre szóló kötődést alakított ki közte és Chralotte között.

Mint mondta, általános iskolás lánya két hónappal ezelőtt mondott le végleg az anyatejről; szerinte a hosszú szoptatás immunrendszer-erősítő hatásának is köszönhető, hogy a gyerek csak nagyon ritkán betegeskedik.

Fotó: Mercury Media

„Amikor Charlotte megszületett, elhatároztam, hogy megvárom, amíg magától hagyja abba a szopást. Jobb, ha a gyerekre bízzuk ezt a döntést – mondta a lapnak a North Yorkshire-ben élő nő. – Az utóbbi időben már csak havonta egyszer cumizott, amikor úgy érezte, fáradt, vagy rosszul érzi magát.”

Sharon rengeteg kritikát és rosszindulatú megjegyzést kapott az elmúlt években. „Elhordtak mindennek. Azt mondták, molesztálom a gyerekemet, pedofil vagyok, egy szörnyeteg” – mesélte.

Ennek ellenére hiányozni fog neki a szoptatás. „A szoptatós anyák őszintén támogattak. Sok pozitív hozzászólást kaptam tőlük” – jelentette ki.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top