Család

Egy szakítás igazából a legnagyobb ajándék

Borzasztóan tud fájni a szív, amikor szakításra kerül a sor, de a párterapeuta szerint ajándéknak kell felfogni a szívfájdalmat.

John Gray párterapeuta már 30 éve él boldog házasságban a feleségével, ám előtte volt egy előző felesége is. A válás rendkívül fájdalmas volt számára, főleg, mert amiatt történt, hogy a felesége beleszeretett valaki másba, de utólag rájött, hogy milyen nagy áldás volt a szakítás, mert jobb emberré és jobb terapeutává tette ez az élmény.

Ezért amikor a páciensei szakítás után felkeresik, akkor mindig arra buzdítja őket, hogy tanuljanak a szakításból, azzal lehet a leginkább csillapítani a fájdalmat anélkül, hogy elfojtanák. És a végén eljutnak oda, hogy maguk mögött tudják hagyni a párkapcsolatot.

Ne fojtsd el a fájdalmat!

Meglehet, az tűnik az egyszerűbb megoldásnak szakítás után, hogy eltolod magadtól a fájdalmat, és igyekszel nem foglalkozni vele, de tudat alatt tisztában vagy vele, hogy amíg nem fogadod el, nem éled át, addig nem is fog eltűnni. Ilyenkor az a legjobb, ha felkeresel valakit, barátot vagy szakembert, akivel megbeszélheted az érzéseidet. A kibeszélés a legjobb módja a szembenézésnek, ne félj attól, hogy kiadod magad, olyan embert válassz, akiben feltétel nélkül megbízol.

szakítás válás párterapeuta

Képünk illusztráció – Forrás: Unsplash

Amikor összetörik a szíved, akkor az is felmerül benned, hogy vajon rátalálsz-e még valaha a szerelemre. Nem kell siettetni a dolgot, eljön az ideje, mert az a régi mondás, miszerint „ha egy ajtó becsukódik, kinyílik egy másik”, mély igazságot hordoz. Az ajtót pedig úgy lehet becsukni magad mögött egy szakítás után, hogy szembenézel az érzéseiddel és eljutsz odáig, hogy hálával tudsz visszaemlékezni a párkapcsolatodra, mert felismered, milyen sokat tanulhattál belőle. Ez segíteni fog, hogy újra nyitottá válj egy szerelemre.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top