nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Család
5 apróság, amivel öntudatlanul is rombolod a házasságodat

5 apróság, amivel öntudatlanul is rombolod a házasságodat

A házasság a mindennapokon múlik, azon, hogy az átlagos, szürke hétköznapokon hogyan viselkednek egymással. Egy apuka, Adam Bulger írta le a saját tapasztalatait, hogy milyen apróságokon csúszhat el egy házasság.
Olga
Olga
f Ajánlom

1. Túl sok tanácsot osztasz

Lehet, hogy a segítő szándék vezérel, de ha a párodnak mindennap azt kell hallgatnia tőled, hogy hogyan kellene jól hajtogatni a ruhát, felmosni vagy gyereket nevelni, akkor az már nem segítség, hanem kritizálás. Könnyen úgy érezheti tőle a feleséged vagy férjed, hogy idiótának és életképtelennek tartod, ez pedig nem tesz jót egy házasságnak.

2. Gúnyolódsz, sértegeted

Bár a feleséged vagy férjed a világ legjobb humorú embere, és szereti, ha csipkelődsz vele, de azért van egy határ, amikor már átmegy cikizésbe, gúnyolódásba a csipkelődés. Ha nem érzed ezt a határt, és túlzásba esel, akkor könnyen felhalmozódhat a sok kis sértődés a másikban, és ez megmérgezi a házasságot.

3. Rágyógyulsz a telefonodra

Új és nagyon is létező probléma manapság a házasságokban, hogy az okostelefonok átveszik a hatalmat az emberek felett. Ha ahelyett, hogy a pároddal beszélgetnél, vagy részt vennél a család életében, inkább a telefonodat nyomkodod, akkor azt üzened a másiknak, hogy unalmas a társasága.

házasság hétköznapok párkapcsolat

Részlet a Válás című sorozatból – Forrás: iMDb

4. Túl sokat beszélsz

Amikor együtt élsz valakivel, akkor mindkettőtöknek szüksége van énidőre, ha másképp nem, akkor úgy, hogy egy kis ideig nem szóltok senkihez, csak a gondolataitokkal vagytok elfoglalva. Ha beszédkényszeres vagy, és folyton ömlik belőled a szó, abban hamar elfáradhat a párod, néha hagyj neki egy kis csendet, hogy feltöltődjön.

5. Nem állsz mellette a szülői felelősségben

Hiába hozta a párod azt a szabályt, hogy a gyereknek 8-kor ágyban a helye, te mégis megengeded, hogy fennmaradjon 10-ig. Ilyenkor aláásod a másik tekintélyét a gyerek előtt, és semmibe veszed a párodat. Ez pedig hosszútávon mindenképp árt a házasságnak.

Megosztás Facebookon