Család

Kisbusszal járja az országot, hogy visszaadja régi életüket a hajléktalanoknak

A 33 éves férfi folyamatosan járja az országot, hajat vág, ételt főz, és ruhát ad a hajléktalanoknak, hogy azok újra visszamehessenek a családjukhoz.

Egy 33 éves kínai férfi három éve teljesen feladta az addigi életét, hogy az országban utazva hajléktalanoknak segíthessen. Cai Yanqiu egy kisbusszal járja Kínát, és igyekszik családjukkal újraegyesíteni a fedél nélkül élőket.

A férfi azért váltott a kivételesen önzetlen életmódra, mert évekkel korábban elvesztette öccsét, aki epilepsziában szenvedett. Testvére eltűnt otthonról, és miután három nap múlva rátaláltak, már nem lehetett megmenteni. Azóta minden hajléktalan az öccsét juttatja eszébe, és nem akarja, hogy más családok is hasonló tragédiát éljenek át.

Ezért 2016 nyarán vett egy használt kisbuszt, felszerelkezett paplanokkal és tisztálkodási cikkekkel, majd nekivágott az országnak. Azóta több mint 90 ezer kilométert utazott Kínában, és legalább 50 hajléktalan embernek segített abban, hogy újra a családjával lehessen.

Van egy fodrászkészlete, levágja a hajukat, ételt főz, ruhát és cipőt ad nekik. Néha hetekbe telik elnyerni a bizalmukat, mert a fizikailag és mentálisan is sok bántalmazást szenvedtek el, van olyan, aki egyáltalán nem kommunikál másokkal. Ráadásul nem szeretne mindenki visszatérni a korábbi életéhez. Az ő döntésüket Cai tiszteletben tartja, de szerinte minden hajléktalan ember mögött egy gyászoló család áll.

Az utóbbi időben valamivel könnyebb lett a férfi missziója, ugyanis az internetnek köszönhetően rengetegen felfigyeltek a segítségére. Élőben közvetíti az utazásait, és sokan adományokkal támogatják a munkáját. Olyan megkeresései is voltak, amelyekkel szép pénzt kaphatna, de ő továbbra is szerény maradt, és elutasította ezeket. Ahogy nem fogad el pénzt az érintett családoktól sem.

Egyelőre még ő sem tudja, meddig fogja járni az országot, de a családja nagyon támogató az ügyben. Azt mondja, utazása majd akkor ér véget, ha már nem talál egyetlen hajléktalant sem az országban.

(OddityCentral)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top