Család

Ezt az 5 kérdést tedd fel az első randin, mielőtt belemész egy párkapcsolatba

Már egy ideje leveleztek, végre elérkezik az első randi ideje, de mielőtt nagyon beleélnéd magad egy új kapcsolatba, a szakértő szerint tedd fel a randipartnerednek a következő 5 kérdést.

Lyssa deHart párkapcsolati tanácsadó tapasztalatai szerint a legtöbb probléma abból adódik a kapcsolatokban, hogy hirtelen fejest ugrunk, mielőtt még kicsit mélyebben megismernénk a másikat. Nem kell persze magánnyomozót fogadni, de érdemes meghallgatni a szakértő tanácsait, mert szerinte csak akkor szabad zöld utat adni a párkapcsolatnak, ha ebben az 5 kérdésben egyeztek.

1. „Mit tettél eddig, hogy jobb hely legyen a világ?”

A gyakorlatban lehet, hogy furcsán fog rád nézni a randipartnered, pedig ha belegondolsz, fontos, hogy tisztelni tudd a másikat. Ez a kérdés pedig utat nyit egy olyan beszélgetésnek, amiből kiderül, milyen céljai vannak a partnerednek és milyen ügyeknek szenteli a figyelmét.

2. „Mi lenne az az egy mondat, amit mondanál az exedről?”

A szakértő szerint ez a legfontosabb kérdés, mert sokat elárul egy emberről az, ahogy az exéről beszél. Ha erre a kérdésre hirtelen elkezdi szidni, hogy tönkretette az életét, és az ex felelős minden rosszért a világban, akkor menekülni kell, ugyanis akkor egy lezáratlan kapcsolattal állsz szemben, amiért nem hajlandó felelősséget vállalni a férfi.

párkapcsolat randi kérdések

Ha ebben az 5 kérdésben egyeztek, akkor szabad csak zöld utat adni a párkapcsolatnak. (Képünk illusztráció – Forrás: Unsplash)

3. „Mi a három legfontosabb érték számodra?”

Az olyan értékek, mint őszinteség, elköteleződés, könyörület, tisztelet, felelősségvállalás… Ha megkérdezed tőle, melyik hármat tartja a legfontosabbnak, máris beleláthatsz kicsit a lelkébe. Rengeteg hasznos információt szerezhetsz így a másik emberről.

4. „Mi az, amit megbántál és legszívesebben visszamennél az időben, hogy változtass rajta?”

Mindenki visz valamilyen megbánást a nyakában, amire nem büszke, és megváltoztatná a történteket, ha tehetné. A kérdés nem is magát a történést hivatott felderíteni, hanem azt, hogy a randipartnered mit gondol a megbánásról: beleragadt vagy tanult belőle?

5. „Mi az, ami fel tud idegesíteni?”

Fontos kérdés, mert ha kiderül, hogy nem bírja, ha mások ellentmondanak neki, és attól már üvölteni kezd, vagy ha elmeséli, mennyire kiakadt, amikor az exe befestette kékre a haját, akkor az elég nagy tilos jelzést jelent. Nem lehet persze mindenki olyan türelmes, mint egy buddhista szerzetes, de azt azért érdemes felmérni jó előre, hogy hol van a másik tűréshatára.

A kérdések célja az információgyűjtés, hogy kicsit benézz a felszín alá, hogy aztán feltehesd magadnak a kérdést, hogy tényleg tetszik, minden napot vele szeretnél tölteni? És persze a fenti kérdésekre érdemes neked is válaszolnod saját magadnak, hogy el tudd dönteni, valóban a szemben ülő férfinak akarod-e adni a szíved.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top