nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Család
Még csak 16 hónapos, de már 25 kiló a kislány

Még csak 16 hónapos, de már 25 kiló a kislány

Egy ritka rendellenesség következtében a kislány gyakorlatilag folyamatosan éhes.
Avatar
NLCafé
f Ajánlom

Az indiai Chahat Kumar még csak 16 hónapos, ám a súlya már 24 kiló. Állapotát egy ritka genetikai rendellenesség okozza, melynek következtében gyakorlatilag folyamatosan éhes. A kislány akár annyit is tud enni, mint egy 10 éves, ám szülei jelenleg szigorú diétán tartják, hogy visszafogják a további súlygyarapodását: naponta egy lepényt és három adag lencselevest ehet.

Chahat szülei nem túlsúlyosak, és a kislány is normál súllyal született, majd 4 hónapos korában elkezdett hízni. Több orvoshoz is elvitték, ám sokáig senki sem tudott rájönni, hogy mi lehet a baja.

Chahat Kumar (Profimedia)

A kislány annyira túlsúlyos, hogy  20 másodpercnél tovább nem képes állva maradni. Szinte sehová sem tudják elvinni, ahová pedig mégis muszáj, például a kórházba, oda egy kölcsön motorbiciklivel viszik a szülei.

Szülei nagyon aggódnak Chahat jövője miatt. A család szegénysorban él, a kislány állami felajánlásnak köszönhetően kap ingyenes egészségügyi ellátást. 9 hónapos kora óta kezelik, ám nagy szüksége lenne hormonterápiás gyógyszerekre, ezek azonban Indiában elérhetetlenül drágák.

via

Megosztás Facebookon