Család

Tizenkét tanár mondott fel, de az államtitkár szerint minden rendben van az iskolában

„Zavartalanul folyik a tanítás.”

Szeptember végén megírtuk, hogy a nyár folyamán és az új tanév kezdetekor tizenkét tanár, vagyis a tanári kar negyede (!) felmondott a Budai Nagy Antal Gimnáziumban. A távozó tanárok között volt német- és angoltanár, de ment el matematika-, testnevelés- és informatikatanár is. Egyikük osztályfőnök volt, ketten mesterpedagógusok. A szülők akkor azt nyilatkozták, hogy az igazgató a felelős a felmondásokért: Manolovitsné Erdőközi Orsolyát 2015-ben nevezték ki annak ellenére, hogy sem a tanári kar, sem a szülői közösség nem támogatta őt. 

Fotó: Manek Attila, MTI

Az üggyel kapcsolatban Molnár Gyula országgyűlési képviselő írásbeli kérdést tett fel az Emberi Erőforrások Minisztériumának: arra volt kíváncsi, mit tervez a tárca a gimnáziumban kialakult helyzet megoldása érdekében – írja az Eduline.

Rétvári Bence, az Emmi parlamenti államtitkára elismerte a nyáron és ősszel történt felmondásokat, de azt mondta, a tanév zökkenőmentesen megkezdődött, „a szakos feladatellátás továbbra is biztosított, és zavartalanul folyik a tanítás”. Elmondása szerint a távozó tanárok közül az egyik nyugdíjba ment, öten „közös megegyezéssel” távoztak, öten áthelyezésüket kérték, egy fő pedig lemondással távozott. Az államtitkár szerint ugyanakkor augusztus 27. és szeptember 24. között 11 új tanár kezdte meg munkáját az iskolában.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top