Család

A szülésig titokban tartotta a terhességét, annyira félt, hogy elvetél

A nő háromszor is elvetélt. Amikor újra várandós lett, csak a férje, az édesanyja és az orvosai tudtak a terhességéről.

A brit Amy és Oliver Everatt 14 éve alkotnak egy párt. Első gyermekük, Lilia 2011-ben született, problémamentes terhesség után. Szerettek volna neki kistestvért, Amy pedig 2013-ban teherbe is esett. A 19. héten azonban elveszítette a babát.

A házaspár tovább próbálkozott és 2014 júniusában kiderült, hogy a nő újból várandós. Októberben azonban egy kisebb autóbaleset után ez a magzata is meghalt. 

Mindkét tragédia után még napokig a méhében kellett hordania halott gyermekét, mielőtt megszülhette volna. Az átélt szörnyűségek hatására Amynek poszttraumás stressz zavarral is meg kellett küzdenie.

Amy Everatt (Forrás: Facebook)

Everatték azonban továbbra is szerettek volna nagyobb családot. 2015 karácsonya után Amy felfedezte, hogy megint babát vár, a 12. héten azonban elvetélt.

A házaspár ezek után felkeresett egy specialistát, aki közölte, hogy Amynek gyógyszeres kezelésre lesz szüksége, ha újból teherbe esik.
 
2017 márciusában aztán újra két csík jelent meg a terhességi teszten. Amy annyira izgatott lett, hogy előbb az orvosát hívta, csak aztán a férjét.
 
A terhesség alatt naponta két injekciót kellett kapnia, emellett aszpirint és szteroidokat is szedett. Kizárólag Amy, Oliver és az orvosi csapat tudott a terhességről, majd a 16. héten a nő édesanyjával is megosztották az örömhírt. Senki másnak nem beszéltek azonban róla, mert nem tudták volna elviselni, ha megint magyarázkodniuk kell, ha Amy esetleg ezt a babát is elveszíti.

A terhesség 35. hetében az orvosok úgy döntöttek, császármetszéssel világra segítik a babát. Elfine Stella 2017. október 25-én született. Inkubátorba tették, édesanyja először 4 napos korában ölelhette magához. A csöppség két hetet töltött kórházban.

Amy és Oliver a WhatsApp segítségével jelentették be a családnak és a barátaiknak titokban tartott kisbabájuk érkezését. Mindenki számára hatalmas meglepetés volt.

Elfine hamarosan 1 éves lesz,  gyönyörű és vidám kislány, a nővére pedig nagyon boldog, hogy van egy kistestvére. 

„A mi kis csodánknak hívjuk Elfine-t” – mondta Amy.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top