Család

Három mobilt akart becsempészni testében egy rab a börtönbe – fotó

Három darab mobiltelefont találtak egy rab testüregében a fegyőrök, miután meglátogatta őt egy hozzátartozója az egyik hazai büntetés-végrehajtási intézetben.

A BvOP éber munkatársainak köszönhető, hogy nem sikerült becsempészni a börtönbe három mobiltelefont, pedig az elkövetők mindent megpróbáltak. A három kisméretű mobiltelefont az egyik látogató a beszélő alatt adta át illegálisan a fogvatartottnak, aki még ott felhelyezte őket magának.

A BvOP az olvasó fantáziájára bízza, hogy férfi vagy női elítéltről van szó, mindenesetre erősen leszűkül azoknak a testüregeknek a száma, ahol három mobiltelefon elrejthető.

Ezeket a mobilokat találták meg a rab egyik testüregében – forrás: Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága

Látogatófogadás alkalmával egyébként a fogvatartottak előtte és utána is ellenőrzésen esnek át, ebben az esetben is a második ellenőrzés során találták meg az őrök a mobilokat a rab „egyik testüregében”. Nem volt könnyű dolguk, mert ezek a kisméretű telefonok már alig tartalmaznak fémet, ezért sokkal nehezebb a kiszűrésük.

A BvOP minden esetben alaposan kivizsgálja a körülményeket, ha tiltott tárgyat találnak. A rabra fegyelmi eljárás, míg hozzátartozójára, ha bebizonyosodik a szándékosság, feljelentés várhat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top