Család

Nem minden nyugdíjas kapja meg a beígért prémiumot

Amíg nem jelenik meg a kormányrendelet, bizonytalan, hogy kik kapják meg a pluszpénzt és pontosan mennyit.

A korábbi hírek és nyilatkozatok szerint várhatóan 18 ezer forintos prémiumot kapnak idén a nyugdíjasok. Hivatalosan azonban csak a kormányrendelet szövegéből derül ki a pontos összeg, abban szerepel majd a számításhoz szükséges szorzószám – írja Az én pénzem.

Ráadásul a tényleges emelés függ a folyósított nyugdíj nagyságától. A teljes, 18 ezer forintos összeget csak azok kapják meg, akiknek 80 ezer forint fölötti a nyugellátása.

Akinek például csak 50 ezer forint a nyugdíja, annak a prémiuma is csupán 11 250 forint körül várható a blog számításai szerint. Vagyis a kisnyugdíjasok rosszabbul járnak.

Bizonytalan az is, hogy pontosan kik kapják meg a nyugdíjprémiumot. Az eredeti szabályozás szerint ugyanis a plusz pénz nem jár azoknak, akik ideiglenes özvegyi nyugdíjat vagy rehabilitációs járadékot kapnak.

Tavaly végül minden nyugdíjas megkapta a prémiumot, de hogy ez idén is így lesz-e, az szintén a kormányrendeletből derül majd ki.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top