Család

Egy dobozzal érte el a tanár, hogy bízzanak benne a diákok

Zseniális módszert talált ki a diákok bizalmának elnyerésére egy középiskolai tanárnő az Egyesült Államokban. Julia Brown egy egyszerű dobozzal érte el, hogy a tanulók elfogadják őt, és megnyíljanak.

Facebookon osztotta meg egy texasi tanárnő a módszert, amivel sikerült elnyernie a diákok bizalmát a középiskolában, ahol tanít.

Először széles körű felmérést végeztek a diákok között, az egyik kérdésben arra kérték a tanulókat, hogy nevezzenek meg valakit a tanárok közül, akihez szívesen fordulnának panaszaikkal, kéréseikkel. A válaszadók 10 százaléka azt írta, hogy nincs ilyen tanár az iskolában. Julia Brown tanárnő szomorú volt, mert a „senki”-t válaszoló diák közül néhányan az ő tanítványai voltak. „Azt szerettem volna, hogy a diákjaim tudják, hogy velük vagyok, és bármiben számíthatnak rám” – mondja Brown, majd kitalálta az „I Need” (Szükségem van) dobozt.

Forrás: Julia Brown

„A doboz lett a módja annak, hogy a diákjaim segítséget kérjenek anélkül, hogy közvetlenül meg kellene keresniük engem. A kéréseiket ráírják egy lapra, amit bedobhatnak a dobozba.” Azóta számos kérést kapott a tanárnő speciális ellátási igényektől kezdve az ültetésrenden és a titkos kézfogásokon keresztül egészen az iskolai segítségnyújtás vagy épp az iskolai zaklatás helyzetéről. Volt olyan, aki mindennap egy ölelést szeretett volna.

Brown elárulta, hogy a doboz kihelyezése óta „a diákok elkezdtek közvetlenül megkeresni kéréseikkel, kívánságaikkal, megkerülve a dobozt. Tizenöt éve tanítok középiskolában, de őszintén mondom, hogy ez a legjobb dolog, amit valaha tettem azért, hogy elnyerjem a gyerekek bizalmát.”

A tanárnő a doboz ötletét megosztotta Facebookon is, ahol pillanatok alatt 70 ezer megosztást kapott, és több ezer kommentet, amelyek túlnyomó többsége pozitív üzenet. Nemcsak egyszerű, de zseniális ötletét dicsérik, hanem azt is, ahogy végrehajtotta.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top