Család

Csak az egyik felét újítják fel a XIII. kerületi iskolának

Az ingatlan egy része önkormányzati, a másik állami vagyonkezelésben van. Az állam viszont nem adott pénzt a renoválásra, így azon a részen minden marad a régiben.

Egy XIII. kerületi iskola két homlokzata megújul, a harmadik viszont romosan marad. Az önkormányzat azzal indokolja a felemás felújítást, hogy nem kaptak pénzt az államtól – számolt be az RTL Klub.

Még egy molinót is kitettek az épület falára, amelyen ez áll: „A XIII. kerület felújítja. Az állam nem költ rá, csak használja.”

Az épületben a Prizma Általános Iskola és Óvoda, valamint a Gyermekház Iskola egyik részlege működik. Az ingatlan 57 százaléka önkormányzati, 43 százaléka pedig állami vagyonkezelésben van.

A kerület szerint már nem lehetett várni az iskola felújításával, és eredetileg nem szerették volna, ha felemás munka készül. Azzal számoltak, hogy a 850 millió forintos felújításból 300-400 milliót az állam áll.

Forráshiányra hivatkozva nem kaptak állami pénzt, de végül nekiláttak a munkának. Elvégezték a tető és a nyílászárók cseréjét, a pince szigetelését, de csak a Váci úti homlokzat újul meg. Az udvar és a Janicsár utca felőli részhez nem nyúlnak. A teljes felújításból még így is nagyobb részt vállalt az önkormányzat a rá eső hányadnál.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma azt közölte, hogy elsősorban a hátrányos helyzetű településeken kell segíteni, a XIII. kerület pedig nem tartozik ezek közé.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top