Család

Óriásit kockáztatott az anyuka, aki nem volt hajlandó elvetetni egyik gyermekét

Most egészséges hármas ikreknek adott életet.

Az amerikai Christy Beck 42 éves. Férjével mindig is szerettek volna gyereket vállalni, de Christy hosszú évek után sem tudott teherbe esni. Mindent megpróbáltak, de semmi sem vezetett sikerre. Még a lombikprogramban is részt vettek, de újra csalódniuk kellett. Már az örökbefogadáson gondolkoztak, amikor elhatározták, hogy még egyszer, utoljára megpróbálkoznak a lombikeljárással. Ehhez fel kellett venniük egy 30 ezer dolláros (~8,5 millió forintos) kölcsönt, de megérte: az orvosok hamarosan közölték velük, hogy Christy terhes, ráadásul egyből ikreket vár – írja a Mirror.

A 12 hetes ultrahangvizsgálaton újabb meglepetés érte őket: kiderült, hogy az egypetéjű ikrek mellett egy harmadik embrió is „megbújt” az anyaméhben, így hármas ikrei lesznek. Aztán jött a hideg zuhany: az orvosok azt mondták a szülőknek, hogy a harmadik gyereket el kell vetetniük, mert fennáll a veszélye, hogy elveszíthetik miatta az ikreket.

Választás elé állítottak: öljem meg az egyik gyermekemet, vagy elveszíthetem az ikreket. Borzalmas volt, hogy az egyik pillanatban annak örültem, hogy három gyerekem lesz, a másik pillanatban pedig az abortuszt kellett fontolgatnom. De úgy éreztük, hogy okkal kaptuk ezt a harmadik babát, ezért úgy döntöttünk, hogy vállaljuk a kockázatot. A terhesség hátralevő részében egyfolytában azt kérdezgettem az orvosoktól, hogy mindhárom babának ver-e a szíve, rendesen fejlődnek-e. Minden alkalommal elsírtam magam, amikor meghallottam a szívhangjukat

– nyilatkozta a kismama.

Végül kiderült, hogy Christy helyesen döntött: öt hónappal ezelőtt három egészséges gyermeknek adott életet

GoFundMe

A szó szoros értelmében vett csoda volt, hogy mindhárman egészségesen jöttek világra, bármilyen fejlődési rendellenesség nélkül. Egyik pillanatról a másikra családdá váltunk, úgyhogy most nagyon boldogok vagyunk

– mondta.

A szülők most a GoFundMe nevű közösségi finanszírozási oldalon gyűjtenek adományokat, hogy rendezni tudják az adósságaikat. Ha te is segítenél, erre a linkre kattintva tudod megtenni!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top