Család

25 év után találkozott azzal, aki babakorában megmentette az életét

Egy férfi két évtizeden keresztül kereste a kisbabát, akit kimentett egy összedőlt ház romjai alól.

1993 októberében hatalmas földrengés pusztított az indiai Laturban. A természeti katasztrófa során több száz épület vált a földdel egyenlővé, rengetegen rekedtek a romok alatt. Sumeet Baxi alezredes is részt vett a mentésben, amikor megkereste őt egy harminc év körüli pár. Elmondták neki, hogy másfél éves kisbabájuk a házuk romjai alatt fekszik, de hisznek benne, hogy még életben lehet.

Bár az alezredes kevés esélyt látott erre, embereivel felkereste a házat, és ásni kezdtek. Baxi személyesen fedezte fel a kislányt, aki csodával határos módon tényleg életben volt még. A mentés közben a falubeliek a romokhoz sereglettek, és kisebb földcsuszamlás alakult ki miattuk, de az alezredes és a gyermek is sértetlenül megúszta a dolgot. Baxit kitüntették, a baba pedig visszakerült a szüleihez.

Forrás: Indiatimes

Az alezredesben nagyon mély nyomot hagyott ez az élmény. Olyannyira, hogy évekkel később elhatározta, hogy felkeresi a gyermeket, akit annak idején megmentett. Két évtizeden keresztül kereste őt, végül 25 évvel a földrengés után kerülhetett sor a találkozásra. Elmondása szerint egy véletlennek köszönhetően akadt végül rá a lányra, aki azóta tanárnőként dolgozik.

Sohasem felejtem el a pillanatot, amikor találkoztunk

–nyilatkozta az India Timesnak az alezredes.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top