Család

43 millió forintot sikkasztott a beteg édesanyja kezelésére szánt pénzből

Az 51 éves brit nő Disneylandbe utazott, a Grand Canyon felett helikopterezett, kaszinókban játszott.

Nem kevesebb mint 120 ezer fontot, vagyis több mint 43 millió forintot sikkasztott édesanyja számlájáról egy brit bankár, Alison Rice. Az 51 éves nőt szerdán két év börtönre ítélték csalás miatt – írja a The Sun.

Rice édesapja 2015-ben hunyt el. A nő és testvérei ekkor úgy döntöttek, hogy eladják a családi házat, és az így befolyt összeget 87 éves, beteg édesanyjuk kezelésére, ellátására, az idősek otthona költségeire fordítják. Rice azonban hamarosan elkezdett kisebb-nagyobb összegeket átutalni a saját számlájára. A pénzt különféle luxuscikkekre verte el: folyamatosan utazgatott, többek között elment Disneylandbe, kaszinókban játszott Las Vegasban, helikopterezett a Grand Canyon felett, vett egy 1 millió forintos rögbibérletet, és meglepte a férjét egy új autóval.

A nő akkor lepleződött le, amikor a számlán  lévő összeg 23 ezer font alá süllyedt. Testvéreit sokkolták a történtek. Egyikük azt mondta, édesapjuk most biztosan forog a sírjában. Rice a bíróságon azt mondta, megbánta, amit tett, és 5400 fontot (~2 millió forintot) visszafizetett.

Thinkstock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top