nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Család
Fiókát rabolt magának egy meleg pingvinpár – videó

Fiókát rabolt magának egy meleg pingvinpár – videó

Valódi pingvindráma játszódott le egy dániai állatkertben, ahol egy meleg pingvinpár ellopott egy fiókát egy másik pártól, amíg azok nem figyeltek oda.
Avatar
NLCafé
f Ajánlom

Különös jelentről számolt be a dániai Odense állatkertjének munkatársai. Egyikük tanúja volt annak, hogy az ott élő királypingvin-kolónia egyik meleg pingvinpárja szabályosan elrabolja egy heteró szülőpár fiókáját.

Pingvinfióka – forrás: pixabay

A gyerekrablás akkor történt, amikor a pihés pingvin szülei úszni mentek, a fióka pedig egyedül maradt. Sandie Hedgegard Munck szerint csak annyi történt, hogy a meleg pingvinek úgy látták, hogy igazi szülei nem gondozzák megfelelően a kis pingvint, ezért magukhoz vették.

Sandie szerint valahol igazuk is van, mert a pár hím tagja valóban nem fordít annyi időt a fiókára, mint amennyi elvárható lenne tőle. Például amikor elrabolták a fiókát, akkor is neki kellett volna vigyáznia rá.

A gondozók úgy döntöttek, hogy ha a szülők nem keresik a fiókájukat, akkor a meleg párnál hagyják. Viszont alig egy nappal a gyerekrablás után volt egy kis balhé a meleg pár és a fióka biológiai szülei között, a kis pingvin pedig újra náluk van.

The Sun

Megosztás Facebookon