Család

Saját maga emelte ki gyerekét a méhéből a császárral szülő nő – fotók

Szülés után az anyának arra is volt ereje, hogy ő maga emelje ki a méhéből a gyerekét.

Carley Valikoulának van ereje. Nem elég, hogy császármetszéssel megszülte a kislányát, Leilanit, de annyira szerette volna minél előbb a mellkasára szorítani a csecsemőt, hogy ő maga emelte ki a méhéből és vonta a mellére.

Forrás: PA Real Life/Belle Verdiglione Photography

Az ausztrál Valikoula nővérként dolgozik, talán ezért is volt ennyi lélekjelenléte. Két gyereke született korábban, harmadik terhességénél az orvosok azt mondták neki, nem szülhet természetes úton. Már előző terhességénél gondolkodott azon, hogy az anya asszisztálta császármetszést válassza, ám akkor végül veszélyeztetett volt a terhessége, ezért nem volt lehetősége arra, hogy ő is aktívan közreműködjön.

Forrás: PA Real Life/Belle Verdiglione Photography

Leilaninál simábban mentek a dolgok. „Nem tetszett a gondolat, hogy elveszik tőlem a gyerekemet, megpaskolják és kézről kézre adják a szülészek egymás között, amíg végül a karomba nem adják. Azt szerettem volna, hogy azonnal a mellemre vonhassam” – mondta Valikoula. „Szeretném, ha minden nő tisztában lenne vele, milyen jogai vannak a szülésnél, és elég erősnek érezzék magukat ahhoz, hogy meg is fogalmazzák az igényeiket. Nem könnyű, de tudnunk kell, hogy a szülés során hozott döntések a sajátjaink.” (Mirror)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top