Család

Elképesztő! Perfektül beszél angolul az 5 éves vietnámi kisfiú – videó

Állítólag semmilyen kapcsolata nem volt az angol nyelvvel, mégis angolul mondta ki az első szavait. Az anyanyelvével azonban gondjai vannak, édesanyjával is nehezen tud kommunikálni.

Csodás képességgel van megáldva egy 5 éves vietnámi kisfiú. Le Nguyen Bao Trung első szavait angolul mondta ki, miközben sosem került kapcsolatba az angol nyelvvel. Bin, ahogy mindenki hívja a fiút, mostanra perfektül beszél és olvas angolul, de a vietnámi nyelvet még csak tanulja, hogy tudjon kommunikálni az édesanyjával.

Az anya, Le Thi Lien visszaemlékezése szerint Bin 2 éves kora körül rámutatott a naptárra, és azt mondta: eleven. Anyja nem tulajdonított nagy jelentőséget a dolognak, azt hitte csak gügyög valamit, de a gyerek tovább ismételgette a szót. Az idősebb testvére jött rá, hogy azt mondja angolul, 11, ráadásul nem véletlenül, ugyanis a naptár éppen novembernél volt kihajtva.

Még jobban ledöbbent az anya, amikor próbálgatni kezdte kisfia nyelvi zsenialitását. Számokat mutatott neki a naptárban, és kiderült, hogy Bin 1-től 30-ig tökéletesen számol angolul. Ezután már tudatosan adott neki angol színezőket és gyerekeknek szóló angol feladatgyűjteményt.

A fiúcska csodás tudása egyedül anyjának okoz némi szívfájdalmat, ugyanis Bin korántsem beszél olyan jól vietnámi nyelven, mint angolul. Egy időben az édesanyjával csak jelekkel tudtak kommunikálni. Igaz, Le Thi Lien elkezdett angolul tanulni, hogy könnyebben szót értsen a fiával.

Bin angoltudása egyébként annyira jó, hogy egy anyanyelvi tanár 49 kérdésére hibátlanul válaszolt. Azt tanácsolták nekik, hogy Bin menjen nyelviskolába, ám ezt nem engedheti meg magának a család.

(Oddity Central)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top