Család

Hadnagyként csatlakozott a hadsereghez a mártírhalált halt katona özvegye

Példamutatásból, akaratból és kimeríthetetlen erejéről tett tanúbizonyságot Neeru Sambyal, a néhai katona, Ravinder Sambyal felesége, amikor hadnagyként csatlakozott az indiai hadsereghez férje halála után.

Neeru férje karabélyosként szolgált a hadseregben, de mártírhalált halt egy 2015-ös bevetés alatt. 2013-ban házasodtak össze, még abban az évben egy kislányuk született. Az erős nőt nem törte meg férje halálának híre, hanem úgy döntött, férje helyébe lép.

Motivációjáról és a döntése mögött álló vívódásról ezt mondta a nő, aki hadnagyi rangban állt be az indiai hadseregbe:

Illusztráció – forrás: Pixabay

„A férjemmel 2013-ban házasodtunk össze. A gyalogság tagja volt, mégis nehezen tudtam elfogadni a valóságot, miután meggyilkolták. Számomra a lányom jelenti az inspirációt. Sosem akartam, hogy érezze az édesapja hiányát, így mindként szerepet be kell töltenem. Ez nyújtott motivációt ahhoz, hogy 49 hét képzés után, szeptember 8-án befejezhettem az iskolát. A hadsereg szellemi erőnlétet is kíván, hiszen vannak olyan szituációk, amikor a fizikai erőnkkel nem érünk el semmit.”

Neeru Sambyal – forrás: dnaindia.com

Neeru döntését nemcsak férje családja, de saját szülei is támogatták. Neeru apja, Darshan Singh Slathia csak örömmel tud nyilatkozni lánya elhatározásáról: „Nagyon boldog és büszke vagyok Neeru teljesítményére. Minden támogatást megadtunk neki. Igaz, kezdetben kicsit nehéz volt elfogadni a döntését, de átbeszéltük a dolgokat, és azóta teljes szívünkből mellette állunk.”

Az indiai anyuka 26 másik nővel együtt tette le a végső katonai vizsgát, mielőtt hadnagy rangot kapott, és csatlakozhatott az indiai hadsereghez. „Ma boldog és büszke vagyok, hogy az erőfeszítéseim eredményre vezettek. Mi mást kívánhatna egy szülő?”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top