Család

Kifizeti a polgármester a fogyatékkal élő fiatalok jegyét a Veszprémi Állatkertbe

Megtagadták tőlük a kedvezményes belépőt, ezért haza kellett menniük.

Hétfőn óriási botrányt kavart a hír, miszerint a Veszprémi Állatkert dolgozói nem adtak kedvezményes jegyeket egy fogyatékkal élő fiatalokból álló csoport tagjainak, hiába volt hatósági igazolványuk, amellyel bizonyíthatták jogosultságukat. Az állatkert ezt azzal indokolta, hogy önmagában a fogyatékosságot igazoló papír nem elegendő, az is feltétel, hogy tagok legyenek valamelyik érdekvédő szervezetben.

A fogyatékkal élőkből álló csoport kísérője a Facebookon kelt ki az állatkert döntése ellen. A bejegyzés pillanatok alatt bejárta az internetet, kevesebb, mint egy nap alatt több mint 18 ezren megosztották a posztot.

Kövér-Parragi Cecília / Facebook

Az ügyben most a veszprémi polgármester, Porga Gyula is megszólalt. Facebook-oldalán közölte, hogy saját maga fogja kifizetni a csoport belépőjegyét.

Bejegyzését változtatások nélkül közöljük:

Veszprém büszke város, lakói büszke polgárok. Veszprémiek ezrei sokat tesznek azért, hogy vigyék városunk jó hírét szerte a világban. Hosszú évek, évtizedek munkája azonban egy pillanat alatt lerombolható, ha nem figyelünk oda kellőképpen embertársainkra, az emberi élet igazi értékeire. A tegnapi napon történt események megmutatták, hogy a másokkal való kapcsolatainkban egy percre sem feledkezhetünk el az empátiáról, az emberséges hozzáállásról és a törődésről. Ezért amikor értesültem a Veszprémi Állatkertben történt szomorú incidensről, azonnal felhívtam Török László igazgató urat a kialakult helyzet mielőbbi rendezése érdekében. Tájékoztattam, hogy személyesen fogom meghívni a csoportot a Veszprémi Állatkertbe, bízom benne, hogy elfogadják meghívásomat és pozitív élményekkel gazdagodnak, én mindent el fogok követni ezért. Veszprémet a benne élők teszik igazán értékessé és felelősek vagyunk azokért, akik bizalmat szavaznak nekünk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top