nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Család
Kilakoltatás vár a 80 éves, vak, félig süket nyugdíjasra

Kilakoltatás vár a 80 éves, vak, félig süket nyugdíjasra

A zuglói férfi jóhiszeműségét kihasználva egy család úgy vett fel hitelt, hogy a nyugdíjas lakása volt a fedezet. Aztán köddé váltak.
Avatar
NLCafé
f Ajánlom

Hamarosan az utcára kerülhet Zuglóban egy 80 éves, vak, félig süket nyugdíjas, akit csúnyán átvert néhány szélhámos – írja a 24.hu.

Ferenc a felesége halála után társkereső hirdetés útján ismerkedett meg egy asszonnyal és családjával. Kihasználták a férfi jóhiszeműségét, így az idős ember fedezetül adta a lakását egy hitelfelvételhez.

Ferencet 2010 óta fenyegeti a kilakoltatás (Forrás: 24.hu)

A pénz felvétele után azonban a család eltűnt, Ferenc pedig törlesztette a kölcsönt, amíg bírta. Ez viszont nem ment sokáig, már 2010-ben ki akarták lakoltatni, de akkor a sajtó és a civilek hatására maradhatott.

A nyugdíjas férfit legutóbb arról tájékoztatták, hogy szeptemberben indul ellene a lakáskiürítési eljárás.

A követelés az évek során többször gazdát cserélt, jelenleg a Fors Faktor Zrt. birtokában van. A cég közölte, hogy a hitelfelvétel körülményeiről, állítólagos csalásról, illetve hatósági eljárásról nem tudnak.

Ők 2017-ben kerültek kapcsolatba az üggyel, miután felszámolási eljárásban, nyilvános pályázaton megvették az ingatlan tulajdonjogát egy másik cégtől. A Fors Faktor hozzátette, hogy tulajdonjogának gyakorlása során a vonatkozó jogszabályok szerint jár el.

Megosztás Facebookon