Család

Pluszpénzt kaphatnak a nyugdíjasok

A Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára szerint jól teljesít a magyar gazdaság, így valószínűleg idén lesz prémium a nyugdíjasoknak.

Minden bizonnyal idén is kapnak prémiumot a nyugdíjasok, mivel a gazdasági adatok az előzetes várakozásnál is jobbak – mondta Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára a Magyar Időknek.

Tállai András elmondta, a jogszabály szerint akkor kaphatnak novemberben pluszpénzt a nyugdíjasok, ha a magyar gazdaság jól teljesít, növekedése meghaladja a 3,5 százalékot, miközben a költségvetési hiány mértéke is a tervek szerint alakul.

A legfrissebb adat szerint a második negyedévben 4,8 százalékkal nőtt a GDP, és azzal számolnak, hogy egész évben 4 százalék felett lehet a gazdasági bővülés.

A kormány a jövő évi költségvetés kialakításakor is számolt a nyugdíjprémiummal, és ha minden a tervek szerint alakul, az idősek 3 év alatt  80 milliárd forintnál is nagyobb összeget kapnak kiegészítő juttatásként, prémium címén.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top