Család

Önzetlenül segít a szegény gyerekeken az iskola gondnoknője

Példamutató módon gondoskodik a szegény sorsú diákokról egy georgiai iskola gondnoknője.

Carolyn Collins 54 éves, gondnokként dolgozik a Georgia államban fekvő Trucker középiskolájában. Collins szívén viseli az iskolába járó hátrányos helyzetű gyerekek sorsát, akik bármikor fordulhatnak hozzá segítségért.

Carolin Collins a „szekrényben” – Forrás: ABCNews

A gondnoknő ugyanis az elmúlt években létrehozott egy kis szobát, a „szekrényt”, ahol a rászoruló diákoknak szükséges dolgokat halmoztak fel: ruhákat, tisztálkodási szereket, tartós élelmiszert és tanszereket. Collinsszal a Good Morning America készített riportot, amelyben a nő elmondta: öt évvel ezelőtt két hajléktalan diák miatt hozta létre a „szekrényt”, amely az évek alatt a közösség és a helyi egyház adományainak hála elég naggyá nőtte ki magát.

Eric Parker, az iskola vezetője elmondta, hogy a Truckerbe 1800 diák jár, néhányan igen nehéz körülmények között élnek, 10-15 diák akár hajléktalannak is vallhatná magát, akkor sem hazudna nagyot.

Az igazgató elismerően beszélt Collinsról, aki szerinte nagyon gondoskodó és nagylelkű, a gyerekek pedig csak Collins mamának hívják.

Jó érzéssel tölt el, ha mosolyt látok az arcukon

– mondta egyszerűen Collins. „Addig segítek rajtuk, ameddig csak tudok” – tette hozzá.

ABCNews

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top